No acto de presentación das xornadas, o alcalde de Marín, Francisco Veiga, incidiu en que estes encontros contribuirán a que os produtos da ría “sexan o elemento diferenciador do noso turismo con respecto a outras zonas que non contan con esta riqueza”. Pola súa banda, o presidente do GAC, José Antonio Gómez, amosou o seu desexo de que a hostalería “se implique co sector do mar” desta zona e promocione os seus produtos.
A xerente do Grupo de Acción Costeira Ría de Pontevedra, Laura Nieto, indicou que un dos obxectivos máis importantes das xornadas é que “porán en contacto aos produtores e á hostalería, un dos seus principais clientes”.
Nieto engadiu que estas xornadas serven de complemento ás festas gastronómicas que se desenvolven en cada municipio. Por último, o director das Xornadas, Guillermo Campos, incidiu en que os encontros servirán “para poñer en valor os recursos pesqueiros da Ría” e para animar á hostalería local “a que aposte polos produtos da zona”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario